Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze
limba, cultura si traditii japoneze
Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze

 Home
 Limba japoneza
 Sistemul duplex
 Publicatii
 Cultura si traditii
 Budo - arte martiale
 Info cultural
 Legaturi utile
 
 Centrul Shogun
 Info editor
 Contact
 
 EnglishEnglish


Curs online de Limba Japoneza.
Pentru informatii va rugam sa ne scrieti pe email sau sa completati formularul din pagina de contact.

eBooks
ALAN WATTS

 Budismul, religia fara religie

Pentru a citi formatul epub, descarcati Adobe Digital Editions.

 
Limba japoneza
   Simplu si eficient - CD


Autor: Neculai Amalinei
Editia a 7-a, revazuta si adaugita
Contine CD
Editura Polirom, Iasi, 2014.

328 pagini, 160x235 mm
ISBN: 978-973-46-3930-4
Pret: 44,95 Lei (RON)
Disponibil: Da

:: Comandati online ::
CD Limba japoneza Limba japoneza. Simplu si eficient - CD

Limba japoneza. Simplu si eficient ajunsa la a VII-a editie, are forma unui manual practic. Continutul editiilor anterioare a fost revizuit din punct de vedere metodic pentru a se intelege mai usor aspectele de baza ale limbii japoneze. Manualul practic se adreseaza celor care doresc sa invete si/sau sa predea limba japoneza: elevi, studenti, autodidacti, cadre didactice etc. Poate fi folosit de profesorii de limba japoneza inclusiv ca manual alternativ pentru nivelul incepator-mediu.
Volumul este structurat in doua parti ce cuprind 31 de lectii de limba japoneza, precum si o prezentare a modului de scriere in limba japoneza.

Lectiile sint structurate urmind o programa care corespunde integral gramaticii limbii romane, cu lexic si imagini adecvate.
Pentru a inlatura ceea ce se numeste "bariera de limba", lectiile au fost scrise cu caractere latine, in sistemul de transliteratie Hepburn, rezervindu-se fiecareia un spatiu pentru grafia specifica japoneza.

In lucrare sint incluse de asemenea:
rezolvarea exercitiilor (partea a treia);
un index de cuvinte cu aproximativ 450 de intrari;
un index in care sint prezentate structurile de gramatica japoneza;
un appendix, in care este redata versiunea curenta a setului standard japonez de caractere codate JIS X 0208: 1997. Acest standard contine 6.879 de caractere (dintre care 6.355 sint kanji).

Deoarece in Romania se sustin examenele de limba japoneza JLPT (Japanese Language Proficiency Test), am considerat util sa prezentam in aceasta editie o sectiune de ideograme japoneze, ce constituie baza pregatirii acestor teste. Ele sint corelate cu Dictionarul japonez-român de Gakushü Kanji.

De asemenea, in lucrare au fost inserate:
- un appendix in care sint prezentate Jöyö Kanji, 2.136 de kanji, folosite in Japonia pentru documentele publice; Gakushü Kanji, 1.006 de caractere chinezesti ce se predau timp de sase ani in scoala elementara japoneza; Jinmei-yö, 861 de caractere chinezesti stabilite de guvernul japonez pentru scrierea numelor proprii;
- un tabel cu conjugarea verbelor introduse in cele 31 de lectii;
- cei 214 de radicali traditionali impreuna cu variantele lor;
- indexarea caracterelor kanji dupa radicali; - kanji din Dictionarul japonez-român de Gakushü Kanji, ordonate in functie de frecventa de utilizare.
Elementul inedit adus de a VII-a editie a cartii Limba japoneza. Simplu si eficient este reprezentat de CD-ul audio, ce contine textele, vocabularul din cadrul lectiilor si exercitiile, in vederea insusirii unei pronuntii corecte.
De asemenea, explicatiile gramaticale sint insotite intotdeauna de note si de referinte bibliografice amanuntite.

Aceasta carte continua demersul nostru de apropiere de expresia lingvistica a unei culturi milenare. Este imposibil insa sa mergi singur pe acest drum.
Si din acest motiv, autorul multumeste:

- domnului dr. Ken Lunde, Senior Computer Scientist, CJKV Type Development, Adobe Systems Incorporated, pentru ajutorul oferit in redarea adecvata a specificului fonturilor japoneze.
Astfel, am reusit sa publicam, pentru prima data in Romania cei 214 radicali impreuna cu variantele lor si setul standard japonez de caractere codate JIS X 0208: 1997;
- domnului profesor James Breen, de la Monash University, Australia, pentru sprijinul constant in urmarirea ideilor creatoare privind limba, literatura si civilizatia japoneza;
- domnului Jack Halpern, CEO & President, CJK Dictionary Institute, Editor in Chief, Kanji Dictionary Publishing Society, pentru universalitatea discursului sau lingvistic;
- doamnei Kovacs Erika, pentru observatiile pertinente de metodica lingvistica aduse editiei precedente a cartii;
- lectorilor japonezi asociati programelor pentru studiul limbii si civilizatiei japoneze in Romania, pentru daruirea si profesionalismul cu care au transmis mesajul cultural nipon;
- doamnei Sakiko Tsuchiya si domnului Kazuo Yuasa, pentru maniera in care si-au exprimat personalitatea deosebita, in redarea limbii japoneze pe CD-ul audio.

Acest manual practic este o lucrare de referinta in domeniu, utila tuturor celor care studiaza limba japoneza.

Autorul
 
   
Home | Limba japoneza | Publicatii | Cultura si traditii | Budo - Arte martiale | Info cultural | Info editor | Contact
© Neculai AMALINEI 2005 - 2011