Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze
limba, cultura si traditii japoneze
Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze

 Home
 Limba japoneza
 Sistemul duplex
 Publicatii
 Cultura si traditii
 Budo - arte martiale
 Info cultural
 Legaturi utile
 
 Centrul Shogun
 Info editor
 Contact
 
 EnglishEnglish


Curs online de Limba Japoneza.
Pentru informatii va rugam sa ne scrieti pe email sau sa completati formularul din pagina de contact.

eBooks
ALAN WATTS

 Budismul, religia fara religie

Pentru a citi formatul epub, descarcati Adobe Digital Editions.

 
Prezentare | Cuprins | Gramatica


Limba japoneza
   Simplu si eficient


Autor: Neculai Amalinei
Editia a 2-a, Editura Polirom, Iasi, 2004.

192 pagini, 160x235 mm
ISBN: 973-681-840-3
Pret: 219000 lei / 21.90 lei noi
Disponibil: Da

:: Comandati online ::
Limba japoneza - simplu si eficient

"Limba japoneza - simplu si eficient" continua demersul nostru de apropiere de expresia lingvistica a unei culturi milenare.

Cartea asigura cunoasterea elementelor de pronuntie, vocabular si gramatica, dovedindu-se utila atit studentilor care doresc sa-si perfectioneze cunostintele de limba japoneza, cit si celor care vor sa invete aceasta limba. Formulele de salut, substantivul, adjectivul, pronumele, verbul, structurile de propozitii, exercitiile adecvate sint tot atitea repere care jaloneaza studiul propus.

Cursul are doua parti, care cuprind un numar de lectii de limba japoneza, respectiv o prezentarea modului de scriere in limba japoneza: silabarele kana si kanji.
Metodica folosita permite abordarea scrierii specifice japoneze, dupa ce structurile de baza ale gramaticii au fost asimilate.

A invata o limba straina inseamna a aborda anumite structuri lexicale, gramaticale, de scriere etc. Datorita scrierii japoneze, total diferita de aceea folosita in limba romana, la primul contact cu limba japoneza, pentru persoanele neavizate, se poate institui ceea ce se numeste "bariera de limba".
Din acest motiv, pentru ca prezentul curs sa fie cit mai accesibil, am folosit in principal scrierea römaji, care reda cuvintele japoneze in grafia latina.
In ceea ce priveste modul de pronuntare, asa-numitul "dialect standard" (vorbit de nativii educati din zona Tokyo) poate fi descris in termenii a 113 silabe distincte, formate din vocale, consoane insotite de vocale, consoane insotite de y si vocale, consoane distincte.
Astfel, cel care doreste sa studieze limba japoneza trebuie sa invete cum se pronunta sunetele in aceasta limba, respectiv cum sint reprezentate ele in text cu literele folosite in alfabetul nostru. Grafia japoneza se realizeaza folosind hiragana, katakana si kanji.
Din punct de vedere didactic, se poate considera ca hiragana este kanji simplificat, iar katakana este inclusa in kanji.

Autorul multumeste:
- doamnei Rodica Cricler, pentru corelarea corecta a structurilor de gramatica nipona cu cele din gramatica romana;
- domnului dr. Ken Lunde, Senior Computer Scientist, CJKV Type Development, Adobe Systems Incorporated, pentru ajutorul oferit in redarea adecvata a specificului fonturilor japoneze;
- domnului profesor James Breen, de la Monash University, Australia, pentru sprijinul constant in urmarirea ideilor creatoare privind limba, literatura si civilizatia japoneza;
- lectorilor japonezi asociati programelor pentru studiul limbii si civilizatiei japoneze in Romania, pentru daruirea si profesionalismul cu care au transmis mesajul cultural nipon.
- Aceasta carte nu ar fi putut sa apara fara intelegerea, talentul si sensibilitatea cu care doamna Irina Apostoloiu a pictat plansele ce ilustreaza Kanji.
- Pentru introducerea cititorului in spatiul cultural nipon, s-au folosit fotografii din capodoperele semnate de Katsushita Hokusai si Andö Hiroshige.
 
   
Home | Limba japoneza | Publicatii | Cultura si traditii | Budo - Arte martiale | Info cultural | Info editor | Contact
© Neculai AMALINEI 2005 - 2011