Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze
limba, cultura si traditii japoneze
Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze

 Home
 Limba japoneza
 Sistemul duplex
 Publicatii
 Cultura si traditii
 Budo - arte martiale
 Info cultural
 Legaturi utile
 
 Centrul Shogun
 Info editor
 Contact
 
 EnglishEnglish


Curs online de Limba Japoneza.
Pentru informatii va rugam sa ne scrieti pe email sau sa completati formularul din pagina de contact.

eBooks
ALAN WATTS

 Budismul, religia fara religie

Pentru a citi formatul epub, descarcati Adobe Digital Editions.

 
Introducere in budismul Zen


Autor: Daisetz T. Suzuki

Traducere de Neculai Amalinei
Editura Polirom, Iasi, 2015.

152 pagini, 135x200 mm
ISBN: 978‑973‑46‑4800‑9
Pret: 24.95 RON

:: Comandati online ::
Introducere in budismul Zen

Cunoscut in intreaga lume drept unul dintre cei mai mari expert in budismul Zen, Daisetz T. Suzuki a reunit in acest volum o serie de articole scrise in 1914 si prelucrate cu scopul de a deveni un suport pentru initierea cititorilor occidentali. Considerata astazi o lucrare clasica in domeniu, Introducere in budismul Zen e scrisa intr-un stil accesibil si direct si ofera o imagine de ansamblu a Zen-ului, ce pune accentul pe intelegerea propriei persoane si atingerea unei stari de iluminare. Dincolo de aceste aspecte profund spirituale, cei care vor parcurge paginile acestei carti vor reusi sa-si insuseasca o serie de reguli fundamentale, usor de urmat, pentru a putea duce o viata echilibrata si implinita.

Ce este Zen-ul • Este Zen-ul nihilist? • Zen-ul ilogic • Zen-ul practic • Satori sau insusirea unui nou punct de vedere • Sala de meditatie si viata calugarului

DAISETZ T. SUZUKI (1870-1966), fost profesor de filosofie budista la Universitatea Otani din Kyoto, a studiat Zen-ul la renumitul templu Engaku-ji din Kamakura. A sustinut prelegeri la mai multe universitati americane, a predat la Columbia University si a calatorit prin Europa, dedicindu-si viata studierii principiilor Zen si initierii occidentalilor in filosofia si conceptele acestuia. A publicat numeroase lucrari, dintre care mentionam: Essays in Zen Buddhism (First Series, 1927; Second Series, 1933; Third Series, 1934), Manual of Zen Buddhism (1956), The Training of the Zen Buddhist Monk (1959).

Daisetz Teitaro Suzuki a fost considerat a fi printre cele mai mari autoriti in filosofia budistă, si este cu siguranta cea mai mare autoritate în budismul Zen.

Dr. Suzuki scrie intr-o maniera simpla si directa. El a studiat lucrarile originale în sanscrită, pali, chineză si japoneză, cunoscind in acelasi timp gindirea occidentala exprimata in limbile germana, franceza si engleza. Daisetz T. Suzuki este considerat un savant budist. Desi nu a fost calugar al vreunei secte budiste, el este onorat în fiecare templu din Japonia, pentru cunostintele spirituale profunde. Cind vorbeste despre etapele superioare ale constiintei o face ca un om care locuieste acolo, iar impresia pe care o face asupra celor care intra in proximitatea spiritului sau este aceea a unui om care caută simbolurile intelectuale cu care să descrie o stare de constientizare ce se află într-adevăr, "dincolo de intelect".
 
   
Home | Limba japoneza | Publicatii | Cultura si traditii | Budo - Arte martiale | Info cultural | Info editor | Contact
© Neculai AMALINEI 2005 - 2011