Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze
limba, cultura si traditii japoneze
Shogun - limba japoneza, cultura si traditii japoneze

 Home
 Limba japoneza
 Sistemul duplex
 Publicatii
 Cultura si traditii
 Budo - arte martiale
 Info cultural
 Legaturi utile
 
 Centrul Shogun
 Info editor
 Contact
 
 EnglishEnglish


Curs online de Limba Japoneza.
Pentru informatii va rugam sa ne scrieti pe email sau sa completati formularul din pagina de contact.

eBooks
ALAN WATTS

 Budismul, religia fara religie

Pentru a citi formatul epub, descarcati Adobe Digital Editions.

 
Konnichi wa
   Curs practic de limba japoneza


Autor: Neculai Amalinei
Editura A 92, Iasi, 2002.

196 pagini, 210x297 mm
ISBN: 973-9476-35-X
Pret: 135000 lei / 13.50 lei noi
Konichi wa - Curs practic de limba japoneza

Japonezii considera ca apartin unui regat solar, deoarece imparatul lor este descendentul divin al Zeitei Soarelui - Amaterasu O Mikami.
Amaterasu, fiind supranumita si "Marea Zeita Stralucitoare a Cerului", era atit de frumoasa incit zeii au hotarit sa o urce pe Scara Cerului, unde sa ramina pentru totdeauna, iar stralucirea ei solara sa apartina vesnic Pamintului. Din aceste motive in Japonia a fost indelung practicata adoratia Soarelui. De asemenea, Japonia fiind denumita de straini si "Tara Soarelui Rasare", a adoptat Soarele ca emblema pentru drapelul national. Nihon, ideogramele care compun cuvintul Japonia, au si semnificatia - "radacini solare". Nihongo, limba japoneza, se poate traduce astfel - "limba cu radacini solare".

Dincolo de aspectul poetic al acestei denumiri, studiul limbii japoneze este strins legat de cunoasterea culturii si civilizatiei japoneze.
Acest curs practic vine in intimpinarea celor care doresc sa invete limba japoneza si are doua parti, care cuprind un numar de lectii de limba japoneza, respectiv o prezentare a alfabetelor de baza folosite in grafia japoneza.

El se adreseaza nivelului incepator / mediu si poate fi folosit atit de cei care doresc sa invete limba japoneza, cit si de profesorilor de limba japoneza ca un manual alternativ.
Lectiile sint structurate urmind o programa logica de gramatica, care corespunde integral gramaticii limbii romane, cu lexic si imagini adecvate.
Pentru a inlatura ceea ce se numeste "bariera de limba", lectiile au fost scrise cu caractere latine, rezervindu-se o pagina finala la fiecare lectie pentru grafia specific japoneza.

Datorita programelor initiate de Japan International Cooperation Agency si Japan Overseas Cooperation Volunteers, in multe orase din tara (Bucuresti, Iasi, Cluj, Tirgoviste, Tirgu Mures etc) functioneaza centre pentru invatarea limbii japoneze. Si pentru cei care invata limba japoneza prin aceste programe, cursul prezentat le este de un real folos, deoarece reuneste lectii de limba japoneza predate de profesori din Japonia.
Cursul practic de limba japoneza este un inceput de drum si o incercare de a ne apropia de expresia lingvistica a unei culturi milenare.
 
   
Home | Limba japoneza | Publicatii | Cultura si traditii | Budo - Arte martiale | Info cultural | Info editor | Contact
© Neculai AMALINEI 2005 - 2011